Blog

Tüp Bebekte Mikroçipli Yöntem : Çip bebek

Erkeklerde kısırlık her geçen gün tüm dünyada giderek artan sıklıkta görülen önemli problemlerin başında gelmektedir. Yeni evlenen her çiftin 1/6 sı ilk bir yıl içerisinde çocuk sahibi olmada problem yaşarken daha önce çocuk sahibi olan çiftlerin ise 1/8  iki ya da üçüncü çocuklarını elde etmede problem yaşamaktadırlar.

Baktığımızda yaklaşık olarak çiftlerin yarısında erkekle ilgili sorunlar tespit edilirken alan yarısında ise kadınla ilgili sorunlar tespit edilmektedir. Erkekle ilgili değerlendirmelerde fizik muayene, kan tetkikleri, hormonal değerler, radyolojik bulgular ve sperm parametreleri tanı ve tedaviyi belirlemede dikkate alınan değerlerdir.

Çip bebek nedir, nasıl yapılır sorusu tüm tüp bebek tedavisi alan hastaların aklına gelen sorulardandır. Son yıllarda çip bebek tedavisi ile ilgili duyumlar giderek artmaktadır.

Biz bu makalemizde çip bebek yöntemi kullanılarak yapılan tüp bebeklerde başarı şansını irdelemeye amaçladık.  Çip bebek tedavisi Ankara’da giderek artan sıklıkta yapılmakta olduğundan hem bu konu hakkında bilgilendirmek hem de çip bebek fiyatları Ankara için öngörüleri sıralamak istedik.

Çip bebek nasıl olur? Çip bebek yaptıranlar sonuç alabiliyor mu? Çip bebek aşılamada kullanılabilir mi? gibi daha pek çok sorununun yanıtını vermeye çalıştık. Bunun dışında ilaveten başka sorularınız için sitemizi ziyaret etmenizi ve iletişim bölümünde yer alan kanallardan bize ulaşmanızı öneririz.

Çip Bebek Nedir, Nasıl Yapılır?

Normal gebelik oluşması için yeterli sayıda sperm bulunması gerekmektedir. Sperm sayısının sadece yeterli olması değil aynı zamanda mevcut spermlerin uygun hareketleri ve düzgün şekilleri olması gerekir.

Sayı, hareket ve şekil olarak düzgün olan spermler tıpkı kendileri gibi aynı kalitede olan yumurtalar ile birleştiklerinde bölünme gerçekleşmekte ve gebelik oluşmaktadır.

Mikroçip yöntemi ile bu birleşme en istenilen düzeyde olması hedeflenmektedir. Döllenme için gerekli olan spermlerin en kalitelileri; sayı, hareket ve şekil bakımından en iyileri özel yöntemler ile elde edilmektedir. Elde edilen bu işlem halk arasında çip bebek olarak bilinmektedir.

Bu sayede gerek aşılama ve gerekse bebek yöntemi ile kaliteli yumurtalar ile birleşme için uygun fırsat yakalamış olmaktadır. Başka deyişle Tüp bebek işlemi sırasında yapılan özel bir yöntemdir.

Çip Bebek Nedir, Nasıl Yapılır?

Çip Bebek Nasıl Olur? Tüp Bebekten Farkı Nedir?

Tüp bebek işlemi ile yumurtanın vücut dışı ortamlarda birleştirilerek döllenmenin sağlandığı ve bölünmenin gerçekleştiği bir işlemdir. Sperm ve yumurta birleşimi için kaliteli hücreler olması şarttır.

Tüp bebek ya da aşılama sırasında özel yöntemler ile spermlerin seçilmesi işlemi çip bebektir. Yani çip bebek tüp bebek ya da aşılama işlemi öncesinde kaliteli sperm elde etmede kullanılan bir yöntemdir.

Çip Bebek Yorumları Ne Kadar Güvenilir?

İnternet ortamında var olan tüp bebek yorumları farklılık gösterebilir. Bu nedenle doğru bilgiyi sizi tedavi eden hekiminizden almanız uygun olacaktır.

Çip Bebek Ankara İçerisinde Uygulanıyor Mu?

Tüp bebek yöntemi Ankara içerisinde pek çok merkezde uygulanmaktadır. Üreme sağlığı ile ilgilenen tüp bebek merkezlerinde yaygın olarak kullanılmaya başlanmış bir yöntemdir.

Çip Bebek Yaptıranlar İkinci Aynı Yöntemle Yaptırabilir Mi?

Bebek yaptıranlar ikinci kez aynı yöntemle yeniden yaptırabilir. Gebelik başarı şansını artırmak için kullanılan çip bebek bir sonraki gebelikler içinde tekrar edilebilir bir uygulama olup yeniden denenebilir.

Çip Bebek İçin Kadına Yapılan Uygulamalar Nelerdir?

Tüp bebek yada aşılama işlemi sırasında kadın için uygulanan standart tedavi protokolleri ne ise bunlar olduğu gibi yapılır. Bunun dışında ilaveten tüp bebek yöntemi sırasında kadına yapılan başka herhangi bir uygulama bulunmaz.

Bu işlem sırasında esas olarak özel spermleri seçmek, kaliteli spermleri yumurta ile birleştirerek gebelik şansını artırmak hedeflenmektedir.

Çip Bebek Aşılama Tedavi Başarısını Artırabilir Mi?

Çip bebek aşılama tedavisi sırasında da kullanılabilir. Hızlı hareketli ve düzgün şekilli spermler seçildiği için mevcut bu spermlerin rahim içerisine aktarılması ve yumurta ile buluşarak gebelik şansını artırması beklenmektedir.

Çip Bebek Aşılama Fiyatları Ankara İçinde Farklılık Gösterir Mi?

Çip bebek aşılama fiyatları Ankara içerisinde yapılan tüp bebek merkezlerine göre farklılık göstermektedir.

Çip Bebek Aşılama Yaptıranlar Tüp Bebek Yaptırabilir Mi?

Çip bebek ile aşılama yaptıranlar daha sonra işlemin başarısız olması durumunda tüp bebek işlemi sırasında da çip bebek yöntemini kullanabilirler.

Çip Bebek Başarı Oranı Yüksek Mi?

Bu konu ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır. Günümüzde uygulanan Bu yöntem ile başarı oranlarında bir artma olabileceği tahmin edilmektedir. Ancak  uzun süreli sonuçları bildiren, klinik, randomize çalışmalara ve bunların derlendiği metaanaliz raporlarına ihtiyaç vardır.

Çip Bebek Tedavisi Spermleri Olumsuz Etkiler Mi?

Çip bebek tedavisi spermleri olumsuz etkilemez. Bilakis var olan sağlıklı spermleri seçme yöntemidir. Bu nedenle gerek aşılama ve gerekse tüp bebek işlemi sırasında spermler güvenle kullanılabilir.

Çip Bebek tedavisi Sırasında Spermler Hangi İşleme Tabi Tutulur?

Aşılama yada tüp bebek işlemi sırasında sperm elde ederken standart yöntemler uygulanmaktadır. Çip bebek tedavisi sırasında ise spermler özel bir solüsyon içerisine konulmakta ve uygun geçişler sağlanarak daha hızlı daha kaliteli spermler elde edilmesi hedeflenmektedir.

Çip Bebek Yöntemi Kime Yapılır?

Aşılama ya da tüp bebek işlemi yapmak için yeterli sayıda spermleri olan çiftlerde her iki işlemin de başarı şansını artırmak için kullanılmaktadır. Özellikle daha önceden başarısız deneyimleri olan hastalarda tercih edilebilecek bir yöntem olma özelliği nedeniyle giderek artan sıklıkta tercih edilir olmuştur.

Çip Bebek Yöntemi Kime Yapılır?

Çip Bebek Yöntemi Tüp Bebek Başarısını Etkiler Mi?

Çip bebek yöntemi ile tüp bebek başarı şansının artması beklenmektedir. Daha kaliteli spermlerin kullanılmış olması bu tedavideki başarının anahtar rolünü üstlenmektedir.

Çip Bebek Yapan Hastaneler Ankara İçinde Hangileri?

Ankara’da tüp bebek sertifikasyonuna sahip merkezlerin tamamında uygulanabilecek bir yöntemdir. Bu nedenle tüp bebek yapma yetkisine sahip resmi ve özel hastanelerde ya da özel tüp bebek merkezlerinde çip bebek yöntemi uygulanabilir.

Çip Bebek İle Hamile Kalanlar Yeniden Aynı Yöntemle Yeniden Gebe Kalabilir Mi?

Bu yöntemle gebe kalan kadınlarda Doğumdan sonra ikinci gebelik planladıklarında da yeniden uygulanabilir. Bir başka deyişle çip bebek yöntemi tekrar edilebilir bir yöntemdir.

Mikroçip Tüp Bebek Yöntemi Hangi Spermleri Seçmede Başarılı?

Mikorçip tüp bebek yöntemi ile temelde 2 grup kaliteli sperm seçilmesi hedeflenmektedir:

  1. Daha hızlı hareket edebilme potansiyeline sahip spermler
  2. Daha düzgün şekilli olan spermler (Baş, boyun ve kuyruk)

Mikroçip Tüp Bebek Yönteminde Yumurta Kalitesi Önemli Mi?

Mikroçip tüp bebek yönteminde kaliteli sperm elde edilmesi hedeflenmektedir. Yumurta kalitesi ise elde edilen bu spermlerle döllenme sonrasında gebelik şansını artırmak için elzemdir.

Kısaca mikroçip tüp bebek yönteminde yumurtaların kalitesi değil spermlerin kalitesi dikkate alınmaktadır. Ancak sonuçta gebelik isteniyor ise elbette ki yumurta kalitesi de önemlidir.

Çip Bebek Yöntemi İle Sperm Seçilirken Spermler Zarar Görür Mü?

Çip bebek yöntemi ile sperm seçilirken sistemler hiçbir zarar görmez. Sağlıksız olan spermler geride kalırken daha kaliteli ve döllenme potansiyeli yüksek olan spermler kadın yumurtasına aktarılmış olur.

Çip Bebek Fiyatları Yıl İçerisinde Değişir Mi?

Çip bebek fiyatları yıllar içerisinde değişmesi beklenmemektedir. Daha önceki fiyatların benzer aralıklarda olacağı tahmin edilmektedir. Çip bebek ile ilgili tüm detaylı bilgileri almak için Ankara Çukurambar bölgesinde bulunan kliniğimizden öğrenebilir ya da 0533 – 725 62 80 arayarak bilgi alabilirsiniz.

Referanslar:

  • Semen preparation techniques for intrauterine insemination. Boomsma CM, Heineman MJ, Cohlen BJ, Farquhar C.Cochrane Database Syst Rev. 2004;(3):CD004507.
  • Impact of sperm morphology on the likelihood of pregnancy after intrauterine insemination. Deveneau NE, Sinno O, Krause M, Eastwood D, Sandlow JI, Robb P, Granlund A, Strawn EY Jr.Fertil Steril. 2014 Dec;102(6):1584-90.e2.
  • Effects of sperm chromatin integrity on fertilization rate and embryo quality following intracytoplasmic sperm injection. Sadeghi MR, Hodjat M, Lakpour N, Arefi S, Amirjannati N, Modarresi T, Jadda HH, Akhondi MM.Avicenna J Med Biotechnol. 2009 Oct;1(3):173-80.
  • Efficacy of swim-up versus density gradient centrifugation in improving sperm deformity rate and DNA fragmentation index in semen samples from teratozoospermic patients. Xue X, Wang WS, Shi JZ, Zhang SL, Zhao WQ, Shi WH, Guo BZ, Qin Z.J Assist Reprod Genet. 2014 Sep;31(9):1161-6.
  • Sperm quality after density gradient centrifugation with three commercially available media: a controlled trial. Malvezzi H, Sharma R, Agarwal A, Abuzenadah AM, Abu-Elmagd M.Reprod Biol Endocrinol. 2014 Dec 2;12:121.

Prof. Dr. Ömer Faruk

1996 yılında Tıp Fakültesinden mezun oldum. 2004 yılında üroloji ihtisasımı tamamladım. İhtisas sonrası FEBU title almaya hak kazandım. İhtisas sonrası laparoskopik cerrahi eğitimi için Leipzig Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Kliniğinde Prof. Stolzenburg ile birlikte çalıştım. 2011 yılında Doçent oldum. 2017 yılında Ankara Gülhane Üroloji Kliniği Profesörlük kadrosuna atandım detaylı bilgi için hakkımda sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu